
Horeca
opleiding of werkervaring keuken-zaalmedewerker
Wat?
Waar?
Traject?
Begeleiding?
Voor wie?
Contact
cathy@grooteiland.be
opleiding of werkervaring keuken-zaalmedewerker
Wat?
- Je leert gerechten bereiden zoals soepen, aardappelen, rijst, deegwaren, vlees en visbereidingen
- Je leert snijtechnieken
- Je leert keukenapparaten gebruiken en onderhouden
- Je leert de werkruimte schoonmaken
- Je leert werken in de zaal: bestellingen opnemen en afrekenen, bedienen klanten
- Je leert werken in de catering: verzorging van recepties, bereiden en bedienen van hapjes
- Je leert wat een goede werkattitude is: stiptheid, werken in team, productiviteit, zelfvertrouwen
Waar?
- Je volgt de opleiding of werkervaring op de werkvloer in onze restaurants en broodjesbars: BelO, BelMundo, RestoBel, Elan, Belcampus en BelCanto.
Traject?
- Je komt op een eerste gesprek en doet een praktische test
- Indien je geselecteerd wordt, kan je bij ons beginnen op verschillende tijdstippen tijdens het jaar
- Een opleiding duurt ongeveer 8 maanden, 30u per week. De opleiding is gratis. Je onkosten worden vergoed aan 1 € per uur
- Het werkervaringscontract varieert van 1 jaar tot 2 jaar
- Je werkt overdag maar soms ook ’s avonds en in het weekend
- Je krijgt de mogelijkheid om tijdens de werkuren je algemene kennis te verbeteren: lessen Nederlands, rekenen, hygiëne in de horeca,...
Begeleiding?
- Je trajectbegeleider overlegt regelmatig met jou om je vooruitgang op het werk en eventuele problemen te bespreken.
- Aan het eind van de opleiding of werkervaring helpt een jobcoach je bij het zoeken naar werk (CV, motivatiebrief, vacatures)
Voor wie?
- Je bent werkzoekend en gemotiveerd om als keuken- of zaalmedewerker in de sector te werken
- Je woont in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
- Jekan lezen, schrijven en rekenen
- Je spreekt Nederlands of Frans en je bent bereid om de andere taal te leren
- Je hebt een goede conditie
- Ontvang je een leefloon via het OCMW? Dan kan je aan de slag via artikel 60
Contact
cathy@grooteiland.be