Horeca
opleiding of werkervaring keuken-zaalmedewerker


Wat?
  • Je leert gerechten bereiden zoals soepen, aardappelen, rijst, deegwaren, vlees en visbereidingen
  • Je leert snijtechnieken
  • Je leert keukenapparaten gebruiken en onderhouden
  • Je leert de werkruimte schoonmaken
  • Je leert werken in de zaal: bestellingen opnemen en afrekenen, bedienen klanten
  • Je leert werken in de catering: verzorging van recepties, bereiden en bedienen van hapjes
  • Je leert wat een goede werkattitude is: stiptheid, werken in team, productiviteit, zelfvertrouwen

Waar?
  • Je volgt de opleiding of werkervaring op de werkvloer in onze restaurants en broodjesbars: BelO, BelMundo, RestoBel, Elan, Belcampus en BelCanto.

Traject?
  • Je komt op een eerste gesprek en doet een praktische test
  • Indien je geselecteerd wordt, kan je bij ons beginnen op verschillende tijdstippen tijdens het jaar
  • Een opleiding duurt ongeveer 8 maanden, 30u per week. De opleiding is gratis. Je onkosten worden vergoed aan 1 € per uur
  • Het werkervaringscontract varieert van 1 jaar tot 2 jaar
  • Je werkt overdag maar soms ook ’s avonds en in het weekend
  • Je krijgt de mogelijkheid om tijdens de werkuren je algemene kennis te verbeteren: lessen Nederlands, rekenen, hygiëne in de horeca,...

Begeleiding?
  • Je trajectbegeleider overlegt regelmatig met jou om je vooruitgang op het werk en eventuele problemen te bespreken.
  • Aan het eind van de opleiding of werkervaring helpt een jobcoach je bij het zoeken naar werk (CV, motivatiebrief, vacatures)

Voor wie?
  • Je bent werkzoekend en gemotiveerd om als keuken- of zaalmedewerker in de sector te werken
  • Je woont in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Jekan lezen, schrijven en rekenen
  • Je spreekt Nederlands of Frans en je bent bereid om de andere taal te leren
  • Je hebt een goede conditie
  • Ontvang je een leefloon via het OCMW? Dan kan je aan de slag via artikel 60

Contact
cathy@grooteiland.be