Horeca

Wat?
  • Je leert gerechten bereiden
  • Je leert snijtechnieken
  • Je leert keukenapparaten gebruiken en onderhouden
  • Je leert de werkruimte schoonmaken
  • Je leert de bediening in de zaal
  • Je leert wat een goede werkattitude is: stiptheid, werken in team, productiviteit, zelfvertrouwen

Hoe?
  • Je volgt de opleiding op de werkvloer: Bel'O is een lunchplek en een tearoom, op het menu staan broodjes, salades, soepen en nagerechten. Bel Mundo is een restaurant waar warme maaltijden worden geserveerd, elke middag van maandag tot vrijdag en op donderdag- en vrijdagavond en op zondagvoormiddag.

Traject?
  • Je komt op gesprek en doet een proef
  • Indien je geselecteerd wordt, kan je bij ons beginnen op gelijk welk tijdstip tijdens het jaar, afhankelijk van de wachttijd
  • De opleiding duurt ongeveer 8 maanden, 30u per week, meestal overdag maar ook 's avonds
  • De opleiding is gratis. Je onkosten worden vergoed aan 1 € per uur en eten kan in ons restaurant aan sociaal tarief

Begeleiding?
  • Je krijgt de mogelijkheid om je algemene kennis te verbeteren: lessen Nederlands, rekenen, hygiëne in de horeca,...
  • Je trajectbegeleider overlegt regelmatig met jou om je vooruitgang op het werk en eventuele problemen te bespreken.
  • Aan het eind van de opleiding helpt een jobcoach je bij het zoeken naar werk (CV, motivatiebrief, vacatures)

Voor wie?
  • Je bent werkzoekend en gemotiveerd om als keuken- of zaalmedewerker in de sector te werken
  • Je hebt een basiskennis lezen, schrijven en rekenen
  • Je spreekt Nederlands of Frans (indien je nog geen Nederlands spreekt, kan je hier lessen volgen)
  • Je hebt een goede conditie